7 Kasım 2008 Cuma

Return of the KING !






Açıkçası maçın büyük bir kısmını izleyemedim elde olmayan sebeplerden dolayı fakat izleyemediklerimide indirip izlediğimde çok önemli yerleri kaçırmadığımı anladım..

İlk olarak maç öncesi uçan kartaldan girelim yazımıza, meşhur bir söz vardır Galatasaraylılar arasında 'delikanlı adam kanatlı takım tutmaz' diye. O yüzdendirki çok gereksiz hareketlerdi bunlar, illaki bizde aslanmı salalım 'Aslan kükremiş geliyor...' bestemiz eşliğinde 1-2 rakip futbolcuyla bir o kadar saha görevlisine saldırsın, bizi mest etsin ama sonunda kartalın gelip Benfica ambleminin üstüne konması çok güzel düşünülmüş ve üzerinde uğraşılmış bi olay olduğundan tebrik etmedende geçmemek lazım..


Benfica'ya karşı % 61'e 39 topla oynama yüzdeside maçı bala g*te değil eze eze aldığımızın en iyi destekleyicisi olsa gerek.. Avrupa deplasmanında uzun süredir bu kadar rahat galibiyet alamadığımızdanda olsa gerek maçın tadı damağımda kaldı. Maçı genele değilde bireye yıkarak yorumlamak gerekirse;


De Santis için 'kalesinde devleşti' tabirini kullanmak yanlış olmaz öyleki David Suazo'nun yerden sekip gelen şutunu çıkarmak her baba yiğidin harcı değildir..Kayseri deplasmanında önümüzdeki kaledeyken çıkardığı pozisyon dün gibi aklımda Deli Orkun'dan birkaç numara büyük ama hiç bir zaman yüreklerde Mondragon olamayak bir kaleci..


Milan Baros birebirlerdeki etkisizliğini çözebilse ve son vuruştaki kararlarını daha çabuk verebilse takımın Arda'dan sonraki yıldızı olmaya en büyük aday kişidir, öyleki öncelerde 60'larda kesilen Baros dün performansını tüm maça yaymayı başardı. Umarım bir maçlık değildir öyle ise bizi, değilse rakipleri çok üzecek..


Ümit için kelimeler kifayetsiz kalıyor, eğerki 3. dakikadaki pozisyon gol olsa avrupadaki farklı galibiyetlere bir yenisini ekleyebilirdik. Atmak istediği golü geçte olsa kaçırdığına benzer bir şekilde ağlarla buluşturdu.

Ayhanada laf atmadan geçemeyeceğim. Adam arap atı gibi mübarek, top kapmalar, paslar, driftler vs bu ara formunda inşallah sakatlık filan yaşamazda daha fazla verim alabiliriz..

Arda hakkında yazmaya kalksam ufak çapta bir roman olur o yüzden gerek yok izleyenler görüyor, çalımlar, akıl dolu ara paslar, topla birlikte koşular, fizik gücü vs. ...

Son olarak; Alpaslan Abi için yapılan sopalıyı görünce tüylerimiz diken diken oldu yine, bu maçtada olman gereken yerdeydin abi; biz ölene kadarda pankartlarımızda, atkılarımızda, bestelerimizde ve en önemliside yüreğimizde hep varolacaksın !

Ayrıca 'Sezen Aksu - Bir Kuş Uçur' parçasını da tüm Benfica camiasına armağan ediyoruz !

Hiç yorum yok: